lauantai 5. joulukuuta 2015

Opintomatkalla

Niin on mielenkiintoinen ja mukava opintomatka takana. Osa jäi vielä paikan päälle viikonlopuksi , olihan viikonloppuna Helsinki Winner ja Voittaja -koiranäyttelyt ja Koiramessut. Nähtiin ja opittiin, kyseltiin ja kummasteltiin. Päivät menivät nopeasti. Itse vietin samalla lomaa ja mikäs sen parempi tapa kuluttaa lomapäiviä kuin oppia ja nähdä uutta.

Starttasimme bussilla Kajaanista aikaisin aamulla. Matkan varrelta nousi lisää porukkaa kyytiin. Mukana oli meidän eläintenkouluttajaopiskelijoitten lisäksi klinikkaeläinhoitajaopiskelijoita sekä kaksi opettajaa.

Ensimmäinen vierailukohde oli Opaskoirakoulu. Talon pitkäaikainen työntekijä otti meidät vastaan. Hän kertoi mm. opaskoirien valintaprosessista ja koulutuksesta sekä tutustuimme tiloihin. Hyvin mielenkiintoista, tärkeää ja varmasti myös antoisaa työtä he tekevät. Suuren kiitoksen ansaitsee myös perheet, jotka näitä opaskoiraehdokkaita hoitavat pennun ensimmäisen vuoden ajan.

Toisena kohteena kävimme Tropicariossa, joka  kotisivujensa mukaan on Pohjoismaiden suurin trooppinen eläintalo.  Pääasiassa siellä asustaa käärmeitä ja liskoja mm. maailman vaarallisimpiin kuuluvia myrkkykäärmeitä.  Joukossa näytti olevan useita harvinaisia lajeja myös. Otin siellä paljon kuvia, mutta huomasin nyt jälkeen päin yrityksen kotisivuilta, että kuvia ei saisi julkaista ilman heidän lupaansa.


Toisen päivän aloitimme vierailemalla Yliopistollisen eläinsairaalan pieneläinsairaalassa ja hevossairaalassa. Asiantuntevan opastuksen avulla  tutustuimme tiloihin ja toimintaan. Ympäristönä eläinsairaala toki muistuttaa paljon ihmissairaalaa mm.  laitteistonsa takia. Samat monitorit, imut, ultrat sun muut.

Seuraavaksi kävimme Helsingin ratsupoliisin vieraana. Saimme nähdä pienen ratsastusnäytöksen poliisihevosen sileätreeneistä ja sen jälkeen siirryimme tallitiloihin. Poliisilla on Helsingissä tällä hetkellä kahdeksan hevosta. Meille kerrottiin mm. poliisihevosten valinnasta, työstä ja koulutuksesta. Lisää ratsupoliiseista löydät  https://www.facebook.com/Helsinginratsupoliisi . Ihania hevosia ja työstään pitäviä poliiseja.

Päivän lopuksi kävimme tutustumassa Tulliin ja tapasimme siellä kaksi tullin koiraohjaajaa ja heidän kaksi koiraansa, joista toinen vasta uransa alussa. Kamera ei meinannut pysyä näiden vauhdikkaiden koirien mukana. Erittäin mielenkiintoinen vierailu.Se taukojumppaava ratsupoliisi ja Esko

Poliisihevosten tulee olla kooltaan riittävän suuria kuten tämä torinhevonen
Tullikoira  ja kosketuksen kestoa


Tästä se lähtee - nimittäin huumeiden ilmaisu

Kolmannen päivän alkuun vierailimme yhdessä kolmesta koira-alan yrityskohteestamme ja Rakkaat Haukut oli niistä ensimmäinen. Korkeasaaren jälkeen klinikkurit lähtivät Eläinlääkäripäiville ja me kouluttajat vierailimme Espoon Koirakeskuksessa ja Koirakoulu Kontaktissa. Kolme erityyppistä yritystä, mielenkiintoista oli nähdä ne kaikki.


Korkeasaaressa saimme oppaiksi eläintenhoitajan joka toimi myös eläinlääkärin avustajana sekä eläinlääkärin. Olisipa todella mielenkiintoista ja opettavaista päästä joskus kouluttamaan ja virikkeistämään myös Korkeasaaressa asuvia lajeja,  sama ajatus tuli kyllä mieleen myös Tropicariossa...


Apinahäkkiä

Rubiini-iibiksiä

Herra Leijona

Kissalaakson vartija pentuineen

Amurinleopardi

Berberiapina

 Yrittäjävierailujen jälkeen kävimme päivän päätteeksi Luonnontieteellisessä museossa. En ole  täytettyjen eläinten ystävä enkä missään nimessä sellaista ottaisi seinälleni koristeeksi, mutta museossa täytetyt eläimet oli aseteltu mielenkiintoisesti, pyrkien jäljittelemään  niiden lajinomaista ympäristöä ja elämää. Tämä kohde oli sellainen, että sinne pitäisi varata paljon aikaa, jotta voisi oikeasti ehtiä lukea ja katsella. Nyt tuli vain kierreltyä ja katseltua, että ehtisi kaikki näkemään.Arvaa mikä - no lehmä tietenkin!

Lisää luurankoja

Luonnon julmaa arkea

Ja myös tässä

Kenguruita


Näissäkin on jotain tuttua...eläinsolu se tutumpi

Kaksipäinen vasikka - syntynyt Suomessa 30-luvulla

1220 vuotta vanha muumioitunut krillihylje

Museon jälkeen hyppäsimme bussiin ja kotimatka kohti pohjoista alkoi.

Kiitos kaikille mukana olleille sekä vierailukohteille! Erityiskiitos kouluttajapoppoollemme, tulipa pidettyä hauskaa kunnolla...meillä on huippuryhmä! Todella onnistunut loma :)
PS.Toki jotain tuli ostettuakin reissulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti