maanantai 15. helmikuuta 2016

Kaksikoiraisena taas

Lähes vuosi on mennyt, kun piti lopettaa Taisto-samojedi yllättäen. Tässä vuoden aikana on monenlaista houkutusta ollut, mutta opiskelujeni vuoksi päätin, että ei toista koiraa ennen kuin olen tutkintoni suorittanut. Ja nyt...Risku tuli taloon. Kohta 5-vuotias lapinporokoiranarttu, joka etsi uutta kotia.

Nyt on pari päivää vietetty yhteiseloa. Kotiintulon suunnittelin tarkoin, jotta yhteiselo koirilla alkaisi mahdollisimman hyvin. Vaikka koirat ovat eri sukupuolta, taustat tuntien voisi tulla ongelmia. Mutta hyvin on kuitenkin sujunut.  Muutama älämölö lattialle pudonneiden leivänmurusten takia tai ahtaammassa tilassa ahdistusta. Minä itse olen selvästi Riskulle myös resurssi jota se haluaisi Mököltä puolustaa. Paljon kehuja ja palkkaa kun elo ja olo on rauhallista ja toisen hyväksyvää myös lähellä ollessa. Riskun käytös on kertonut sen hämillään olosta, epävarmuudesta. Onhan se aina iso muutos ja me olemme sille kolmas koti.

Toistaiseksi kaikki on sujunut ihan hyvin. Olemme harjoitelleet mm. kontaktia, maasta namien etsintää, luopumista ja tehneet aktivointijuttuja.  Lenkillä käyty yhdessä ja erikseen. Jos saisi järjestettyä vielä vieraiden koirien kohtaamisharjoituksia niin olisi hyvä. Mutta ensin kuitenkin harjoittelemme yhteistyötä. Haastetta meillä tulee varmasti olemaan tuossa koirien kohtaamisessa. Mutta pikkumustassa on myös paljon positiivista, mm. sen innokkuus tekemiseen ja ihmisystävällisyys.

Tässäpä kuvaa tänään lenkiltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti