keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kevät tulee

Toukokuu lähestyy ja kaikkea mielenkiintoista tulossa. On Pohjoisen Tietonyyttärit ja BAT-koulutusta, hienoa että täällä pohjoisessakin tapahtuu!

Tietonyyttäreille voivat osallistua Suomen Eläintenkouluttajat ry:n kannattaja- ja varsinaiset jäsenet ja se toimii nyyttäriperiaatteella eli jokainen tuo jotain tullessaan, syötävää, juotavaa, puhetta. Tapahtuma on kaksipäiväinen, samoin kuin BAT-seminaari. Kävin joulukuussa kuuntelemassa BATista ja nyt on ohjelmassa myös käytännön harjoituksia koirakoiden kanssa.

Ja toukokuussa me Riskun kanssa aloitamme myös kurssin! Kurssi koostuu useasta eri osasta ja se tehdään verkon välityksellä, videoiden avulla. Kerron sitten lisää kunhan päästään vauhtiin. On niin vaikea päästä mihinkään pitemmälle kurssille tuon oman työn ja etäisyyksien takia, joten odotan tätä kurssia innokkaasti.

Olemme ahkerasti vastaehdollistuneet ja siedättyneet.  Jotain edistystä on käytöksessä tapahtunutkin. Mutta matkaa on vielä edessä. Mm. häkeissä haukkuvat koirat eivät aiheuta enää suurempaa reaktiota  vaan Risku osaa jo kääntää silloin katseen minuun. Metsälenkit ovat selvästi mieltä rauhoittavia, pitkässä liinassa mennään ja siellä koira tarjoaa leikkiä ja rentoa menoa. Sen sijaan meidän lähilenkki, jossa kulkee muita koiria, ihmisiä, on kaikenlaisia hajuja, aiheuttaa jatkuvaa ympäristön skannausta - onko joku jossain, pitääkö reagoida. Tilanteen jännittävyyden huomaa palatessa tutulle kotiin vievälle polulle, jossa ei muut liiku, siinä tulee ravistus "Huh olipa jännää".

Kevääseen heräävä luonto tuo omat hajunsa ja luonnon eläimet. Ne ovat taas oma haasteensa. Lentoon lehahtavat maalinnut, tuoreet jäljet...  Olen nyt päätynyt harjoittelemaan näissä tilanteissa palkkaamalla siten, että kontaktista pääsee tekemään juuri sitä mitä koira sillä hetkellä haluaa tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti