keskiviikko 16. elokuuta 2017

Ratsastuspilatesta

Olin kuuntelijan roolissa mukana kaksi päivää kestävällä kurssilla, jossa oli teemana hevosen ja ratsastajan yhteistyö.  Kouluttajana toimivat Aira Toivola sekä Tuire Kaimio. Molempina päivinä käytiin läpi teoriaa ja siirryttiin sitten kentälle loppupäiväksi.

Mutta mitä on ratsastuspilates?
Pilateksen tavoitteena on "kehon keskialuetta tukevia lihaksia vahvistamalla kehittää optimaalista toiminnallista ryhtiä, opettaa fysiologisesti oikeita liikeratoja ja syventää hengitystä." http://ratsastuspilates.fi/pilates-ja-ratsastuspilates/

Kun pilates yhdistetään ratsastukseen, sillä pyritään vakaaseen, tasapainoiseen, rentoon ja jäntevään istuntaan. Ja istuntahan on a ja o, kun puhutaan hevosen ja ratsastajan yhteistyöstä. Käytännössähän me ratsastajat könötetään kuka minnekin suuntaan satulassa, häiritään näin hevosta ja saadaan itsemme ja hevonen jäykäksi ja kipeäksi. Ja sitten ihmetellään miksei hevonen liiku tai miksi se tekee sitä ja tätä.

Airan   keskittyessä ratsastajan "kokoamiseen",  Tuire keskittyi hevoseen ja ratsastajan ohjaamiseen hevosen kanssa toimimiseen. Mukavan erilaisia ratsukoita oli paikalla.  Nostan kyllä olematonta hattuani kaikille ratsastajille, kuinka hyvin he pystyivät seuraamaan kouluttajien ohjeita ja saamaan muutoksia niin itsessä kuin hevosessakin :)


Oli todella mielenkiintoista ja myös todella miellyttävää ohjausta molemmilta kouluttajilta. Itsekin voisin uskaltautua...! Sain uusia ajatuksia ja joitakin hyviä vinkkejä joita kokeilla. Toki se ei ole sama asia kun joku ohjaa vieressä. Olenhan itse niin vino kuin olla ja voi - toinen jalka muuttuu lyhemmäksi kun nousee satulaan...

Kuva Cobland


Kuva Cobland


Kuva Cobland
Korjataan asentoa

Kuva Cobland

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti